Трамп та Байден здобули нові перемоги на праймеріз у США

Читать на русском

Трамп та Байден здобули нові перемоги на праймеріз у США

Трамп та Байден здобули нові перемоги на праймеріз у США

Президент США Джо Байден та колишній глава держави Дональд Трамп виграли праймеріз у штаті Луїзіана. Політики набрали більшість голосів делегатів Демократичної та Республіканської партії відповідно.

Крім того, Байден брав участь у праймеріз Демократичної партії в Міссурі, але результати будуть оголошені наступного тижня.

Про це повідомляє AP News.

У штаті Луїзіана Трамп отримав 90% голосів, Ніккі Гейлі – 6,6%, а Рон Десантіс лише 1,6%. У той же час Байден набрав у цьому штаті 85,9% голосів, Маріан Вільямсон – 4,8%, а Дін Філліпс – 2,6%.

Політичні оглядачі впевнені, що Байден і Трамп вже перемогли своїх основних конкурентів, але інсайдери, як і раніше, уважно стежать за праймеріз щодо явки та ознак протесту виборців. На думку Байдена, деякі ліберали висловлюють своє невдоволення війною Ізраїлю проти терористів ХАМАСу.

З того часу, як Ізраїль розпочав наступ, владою Гази було вбито понад 30 тис. осіб, дві третини з яких – жінки та діти. У зв’язку з цим рух протесту, започаткований арабо-американськими громадами в Мічигані, поширився на кілька інших штатів.

Варто зазначити, що Трамп є домінуючою фігурою Республіканської партії і вже втретє поспіль подає свою кандидатуру на вибори. Однак одіозний політик стикається з протиріччями людей, стурбованих величезною юридичною загрозою. Зокрема, частина американців стурбована тим, що термін його повноважень у Білому домі закінчився невдовзі після повстання, організованого його прихильниками і підігріваного його хибними теоріями про фальсифікацію виборів.



Актуально

Резонанс

Теги