«Залякати населення»: у РНБО розповіли про мету масованих ударів РФ

Наслідки російської ракетної атаки на Київ. Печерський район, Київ, 25 березня 2024 року

Війська РФ наносять масовані удари по Україні, щоб залякати населення. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Литвиненко на зустрічі з експрезиденткою Хорватії Коліндою Грабар-Китарович, повідомляє 2 квітня пресслужба РНБО.

«Наше завдання – захистити наші міста і це вкрай складно без західної підтримки», – сказав Литвиненко під час обговорення ситуації в Україні.

Останнім часом Росія посилила атаки енергетичної інфраструктури України. 22 березня під час масштабної атаки на українську енергетику за останній час РФ завдала удару по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі. У компанії «Укргідроенерго» повідомили про серйозні пошкодження. Згодом цілями російських атак були Канівська та Дністровська ГЕС.

Від Харкова до Івано-Франківщини: наслідки нового російського масованого обстрілу (фотосвідчення)

Від Харкова до Івано-Франківщини: наслідки нового російського масованого обстрілу (фотосвідчення)

У ніч на 22 березня Росія атакувала майже всі регіони України. «Кинджали», «Іскандери» і «Шахеди» летіли на українські міста та села від Харкова до Івано-Франківщини. Із 151 засобу повітряного нападу, які запустила РФ, 92 збили сили ППО. Є людські жертви та руйнування.

Раніше Київська міська військова адміністрація повідомила, що за перший квартал 2024 року Росія випустила понад 180 засобів ураження в напрямку Києва, в тому числі 139 ракет.

Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум



Актуально

Резонанс

Теги