«Украй неякісна провокація» – мер Енергодара про атаку дронів на Запорізьку АЕС

Запорізька АЕС, фото ілюстративне

Атака дронів на окуповану російськими військами Запорізьку атомну електростанцію є «вкрай неякісною провокацією», сказав Радіо Свобода 8 квітня міський голова Енергодара Дмитро Орлов, звинувативши Росію в тому, що сталося. За його твердженням, українській військові не відкривають вогонь по території атомної станції.

«Конструкція реактора витримує навіть падіння літака, пряме влучання. Тому ситуація стосовно якихось там дронів, які вони, мабуть, самі і запускають, і намагаються зробити з цього якусь новину – це вкрай неякісна провокація», – наголосив міський голова Енергодара.

Дмитро Орлов не виключає, що такі спроби триватимуть. Стосовно ж місії МАГАТЕ міський голова зазначив, що експерти «фіксують ті факти, які їм показують», бо «вони там перебувають фактично як заручники».

Увечері 7 квітня Міжнародне агентство ООН з ядерної енергії (МАГАТЕ) повідомило, що атаки дронів завдали шкоди конструкціям одного з шести реакторів АЕС. Російська сторона стверджує, що ЗАЕС атакували українські дрони. У Головному управлінні розвідки Міноборони України заперечують причетність Києва до атаки на станцію.

Форум



Актуально

Резонанс

Теги