Війська РФ не ведуть великого наступу, але мають деякі успіхи на півдні та сході: Україна зміцнює оборону, – FT

Читать на русском

Війська РФ не ведуть великого наступу, але мають деякі успіхи на півдні та сході: Україна зміцнює оборону, – FT

Війська РФ не ведуть великого наступу, але мають деякі успіхи на півдні та сході: Україна зміцнює оборону, – FT

Сьогодні російська терористична армія не веде великого наступу по всій лінії фронту. При цьому ворог досягає невеликих успіхів на півдні та сході України.

У свою чергу, Україна приділяє особливу увагу будівництву фортифікаційних споруд у прифронтових районах. Про це йдеться у матеріалі Financial Times.

На даному етапі війни путінські війська намагаються здобути перевагу за рахунок скорочення запасів артилерії та боєприпасів в Україні. Також західні ЗМІ констатують, що відсутність надійних оборонних ліній дало змогу окупаційній армії РФ просуватися вперед та захоплювати невеликі ділянки території уздовж 1000-кілометрової лінії фронту.

Тому зараз Україна наголошує на будівництві фортифікаційних споруд. Зокрема, президент Володимир Зеленський заявив, що до кінця весни Україна збудує нові укріплення вздовж трьох ліній оборони загальною довжиною 2000 км.

Зміцненням оборонних споруд займається нова робоча група при Міністерстві оборони України. При цьому будівельні роботи на першій лінії оборони виконуються військовими частинами, а на другій та третій лінії працюють державне агентство з відновлення та розвитку інфраструктури із залученням приватних компаній.

Також відомо, що лише на 2024 рік із державного бюджету виділено понад 30 млрд гривень на будівництво фортифікаційних споруд. У свою чергу президент уточнив, що основна увага приділяється прифронтовим районам, включаючи Авдіївку, Бахмут та Лиман у Донецькій області, а також Куп’янськ у Харківській та Роботине у Запорізькій області.

За інформацією FT, українська влада будує фортифікаційні споруди, що аналогічні російським укріпленням, збудованим наприкінці 2022 – на початку 2023 рр., які завадили успішному контрнаступу ЗСУ.

Війська РФ не ведуть великого наступу, але мають деякі успіхи на півдні та сході: Україна зміцнює оборону – FT qhtidqdiqqtiukant

Війська РФ не ведуть великого наступу, але мають деякі успіхи на півдні та сході: Україна зміцнює оборону – FT



Актуально

Резонанс

Теги