ЗС РФ атакують за кількома напрямками: карти ISW

Читать на русском Read in English

ЗС РФ атакують за кількома напрямками: карти ISW

ЗС РФ атакують за кількома напрямками: карти ISW

Російські сили просунулися на південь від Кремінної, на захід від Бердичів (на південний захід від Авдіївки), на південь від Білогорівки (на південь від Кремінної), на південь від Семенівки (на північний захід від Авдіївки) і на захід від Тоненького (на захід від Кремінної). Позиційні бої точаться на більшості напрямків.

Про це повідомляє "РБК-Україна", із посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Схід України. Операція №1 – Луганська область

Російські війська нещодавно просунулися на південь від Кремінної на тлі позиційних боїв, що продовжуються, розгортаються вздовж лінії Куп’янськ – Сватово – Кременна з початку квітня. Згідно з геолокаційними знімками, оприлюдненими 2 квітня, російські сили нещодавно просунулися на південь від Білогорівки (на південь від Кремінної). Позиційні бої тривали на північний схід від Куп’янська в районі Синьківки і на захід від Кремінної в районі Тернів.

Росіяни атакують за кількома напрямками: карти ISW qkxiqdxiqdeihrant

Операція №2 – Донецька область

Поблизу Бахмута 2 квітня продовжувалися позиційні бойові дії, проте підтверджених змін на лінії фронту на цій ділянці не було. Українські та російські джерела заявили, що позиційні бої тривали:

  • на північний захід від Бахмута в районі Богданівки;

  • на захід від Бахмута біля Іванівського та Часового Яру;

  • на південний захід від Бахмута біля Кліщіївки;

  • на південь від Бахмута біля Нью-Йорка та Південного.

Росіяни атакують за кількома напрямками: карти ISW

Російські сили нещодавно просунулися поблизу Авдіївки на тлі позиційних боїв, що продовжуються. Геолокаційні кадри, оприлюднені 31 березня, показують, що російські сили просунулися на захід від Бердичів (на північний захід від Авдіївки) та у південній Семенівці (на північний захід від Авдіївки).

Також російські війська просунулися на захід від Тоненького (на захід від Авдіївки). Українські та російські джерела заявили, що позиційні бої тривали:

  • на північний захід від Авдіївки в районі Бердичів та Семенівки;

  • на захід від Авдіївки біля Уманського та Тоненького;

  • на південний захід від Авдіївки біля Первомайського та Невельського.

Український офіцер заявив, що російські війська на Авдіївському напрямку іноді починають тактичні атаки у двох напрямках одночасно, наприклад, коли російські війська провели механізований штурм біля Первомайського, то група з близько 30 російських піхотинців атакувала у Невельському.

Росіяни атакують за кількома напрямками: карти ISW

Український офіцер у бригаді, що діє в Авдіївці, прокоментував широкомасштабну російську атаку 30 березня біля Тоненького та заявив, що українська артилерія першою уразила російську важку техніку. Позиційні бойові дії тривали на захід і південний захід від Донецька, але підтверджених змін на лінії фронту в цьому районі не було.

Українські та російські джерела стверджують, що позиційні бойові дії продовжувалися:

  • на захід від Донецька в районі Красногорівки та Георгіївки;

  • на південний захід від Донецька в районі Новомихайлівки.

Повідомляється, що підрозділи російського 255-го мотострілецького полку, який діє в рамках 20-ї мотострілецької дивізії 8-го загальновійськового округу, активно діяли біля села Перемоги.

Росіяни атакують за кількома напрямками: карти ISW

Також 2 квітня на ділянці кордону Донецько-Запорізької областей продовжувалися позиційні бойові дії, проте підтверджени змін лінії фронту на цій ділянці не зафіксовано.

Українські та російські джерела стверджують, що позиційні бойові дії продовжувалися:

  • поблизу Микільського (південно-схід від Вугледару);

  • Великої Новосілки;

  • Старомайорського (на південь від Великої Новосілки);

  • Урожайного (на південь від Великої Новосілки).

Росіяни атакують за кількома напрямками: карти ISW

"Південна вісь"

У вівторок, 2 квітня, на заході Запорізької області тривали позиційні бойові дії, проте підтверджених змін лінії фронту не було. Українські та російські джерела повідомляли про продовження позиційних боїв:

  • поблизу Роботиного;

  • на північний захід від Вербового (на схід від Роботиного) і Малої Токмачки (на північний схід від Роботиного).

Повідомляється, що під Вербовим діють підрозділи 247-го гвардійського десантно-штурмового (ПДВ) полку (7 дивізія ПДВ).

Росіяни атакують за кількома напрямками: карти ISW

Росіяни атакують за кількома напрямками: карти ISW

Крім того, 2 квітня на східному (лівому) березі Херсонської області продовжувалися позиційні бойові дії, але підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не було.

Представник українського південного оперативного командування Наталія Гуменюк заявила, що російські війська не можуть використовувати бронетехніку для штурму Кринків через втрату великої техніки, і що російські війська проводять дві-три атаки на українські позиції в день, здійснюючи удари з безпілотників та артилерії. Гуменюк також зазначила, що російські війська ротують підрозділи зі сходу України на південь України, щоб компенсувати втрати особового складу від обстрілів на східному березі Херсонської області.

Росіяни атакують за кількома напрямками: карти ISW

Головне управління військової розвідки (ГУР) України повідомило, що в ніч проти 2 квітня підірвало електропідстанцію в окупованому Севастополі в Криму. Українське видання "Громадське.Крим" повідомило, що напад спричинив тимчасові локальні відключення електроенергії в частині Севастополя.

Джерела ГУР не уточнили, яким чином співробітники ГУР пошкодили підстанцію. Губернатор Севастополя Михайло Развожаєв спростував інформацію про інцидент на підстанції, заявивши, що перебої в електропостачанні були наслідком випадкового короткого замикання.



Актуально

Резонанс

Теги