США попереджали Росію, що ціллю терористів може бути саме Crocus City Hall

Читать на русском

США попереджали Росію, що ціллю терористів може бути саме Crocus City Hall

США попереджали Росію, що ціллю терористів може бути саме Crocus City Hall

The New York Times і Washington Post, з посиланням на джерела, пишуть, що США попереджали Росію, що саме "Крокус Сіті Холл" може стати ціллю теракту.

NYT пише, що Штати поділилися інформацією за більш як два тижні до стрілянини – і за добу до того, як оприлюднили офіційне попередження на сайті посольства.

Однак у попередженні містився неточний час – передбачалося, що теракт може статися протягом кількох днів. NYT нагадує, що у публічному попередженні посольства США від 7 березня йшлося про можливі терористичні атаки "найближчими двома днями".

Але теракту у зазначені часові межі не сталося, що, можливо, послабило пильність РФ.

При цьому деякі західні чиновники заявили газеті, що Росія звернула увагу на попередження, передане московським відділенням ЦРУ, і зробила кроки щодо попередження загрози.

Раніше гардеробник "Крокуса" розповів, що їх попереджали про можливість теракту та готували на випадок такої ситуації. "Нас попередили про можливість терактів, проінструктували, що робити та куди вести людей", – сказав Халілов. За його словами, на місці проведення було проведено суворіші перевірки безпеки, у тому числі з використанням дресованих собак.

"Вашингтон пост" у свою чергу пише, що російський уряд, принаймні на початковому етапі, серйозно поставився до попередження США.

Так, за даними газети, попередження про "Крокус" включало також інформацію про плани ІДІЛ напасти на синагогу. Наступного дня ФСБ оголосила, що запобігла нападу бойовиків на синагогу в Москві.

різне queiueiqutirkant

різне



Актуально

Резонанс

Теги