У Пентагоні відреагували на дані про атаки України на НПЗ Росії

Пожежа на нафтових резервуарах у місті Клинці Брянської області Росії, внаслідок, як стверджували, удару безпілотника. 19 січня 2024 року

У Міністерстві оборони США відреагували на повідомлення про атаки України на російські нафтопереробні заводи.

«Україна атакує російські нафтопереробні заводи? Подивіться, допомога, яку ми надаємо Україні, призначена для того, щоб вони захистили свою суверенну територію і повернули свою суверенну територію. Ми не надаємо жодної допомоги для використання поза цим», – сказав на брифінгу речник Пентагону генерал-майор Патрік Райдер.

Він також додав, що увага США зосереджена на тому, що Україна могла захистити себе.

Раніше у коментарі Радіо Свобода представник Головного управління розвідки Міноборони зазначив, що Україна веде оборонну війну, однак це не означає військові дії лише на її території.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в російські регіони регулярно прилітають бойові дрони, внаслідок чого є руйнування і жертви. Міноборони Росії стверджує, що атаки ведуться з українського боку. Здебільшого Київ ці повідомлення не коментує.

Впродовж останніх місяців почастішали атаки безпілотників на нафтопереробні заводи Росії. Також обʼєктами атак були підприємства оборонно-промислового комплексу. Київ підтвердив причетність до частини з них.

Наприкінці березня стало відомо, що внаслідок атак на НПЗ у Росії виробництво бензину до кінця березня скоротилося за річними показниками на 14%, а дизельного палива – на сім відсотків.

Форум



Актуально

Резонанс

Теги