БФ BGV організував на Київщині тренінги для ВПО (ФОТО)

БФ BGV організував на Київщині тренінги для ВПО (ФОТО)

17 квітня благодійний фонд BGV 17 квітня провів тренінги для внутрішньо переміщених осіб у Білогородській територіальній громаді Київської області

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Рубрику".

Навчальні тренінги у межах проєкту "Безпечна територія" з мінної безпеки та домедичної допомоги були проведені для 80 ВПО, які проживають у Білогородській територіальній громаді.

Насправді подібних проєктів поки що в Україні дуже мало. Хоча мінна безпека та домедична допомога — теми, які дуже актуальні, коли в країні йде війна. І цікавитися ними варто, бо подібні знання можуть врятувати здоров’я та життя і своє, і тих, хто поряд. 30% українських земель заміновано станом на січень 2023 року. Розмінування потребує багато ресурсів і чимало часу. Території, забруднені мінами, є і в Київській області, буквально поряд з нами. Тому зараз знання, як розпізнати міну, як діяти, коли виявили її, та що робити до приїзду медиків, якщо раптом стався вибух, — просто must have нашого часу. Особливо для ВПО, які планують повертатися додому. І, на жаль, ці знання будуть потрібні ще довгі роки, адже проблема із замінуваннями не зникне навіть із закінченням війни,

— прокоментувала Голова Благодійного фонду BGV Поліна Алдошина.

Два тренінги з мінної безпеки провів Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Бучанського РУ ГУ ДСНС України у Київській області майор служби цивільного захисту Олексій Ребруненко. А практичні заняття із домедичної допомоги — начальник пункту охорони здоров’я Головного управління ДСНС у Київській області Наталя Степчук.

Серед учасників були підлітки ВПО та дорослі, а також вчителі та соціальні працівники. Кожен з них отримав роздаткові навчальні матеріали, які він зможе поширити, аби якомога більше людей отримали необхідні знання. Вчителі матимуть можливість провести тематичні класні години у школах та роздати брошури учням, а соцпрацівники — поділитися інформацією із ВПО, з якими працюють. Для тренінгів також було закуплено: проєктор із проєкційним екраном, ноутбук, 80 примірників тематичних карткових ігор, які залишаться для потреб громади.

Грантовий проєкт "Безпечна територія" Благодійний фонд BGV реалізує у межах проєкту "Спільнофонд", що став можливим завдяки синергії Фонду громади "Подільська громада", Фонд "МХП-Громаді" за підтримки IСАР Єднання у межах проєкту "Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства".

Нагадаймо, що Білогородська громада визначилися з представниками в наступному етапі шкільних ліг з волейболу.



Актуально

Резонанс

Теги