Голова КОВА та посол Республіки Корея обговорили енергетичні потреби Київщини після російських атак

Голова КОВА та посол Республіки Корея обговорили енергетичні потреби Київщини після російських атак

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко та Посол Республіки Корея Кім Хьонг Те обговорили потреби Київщини в енергообладнанні після російських атак

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОВА.

Масовані атаки росіян по енергетичних об’єктах України, в тому числі Київщини, спрямовані на повне знищення української енергетики. Тому, щоб мешканці області були постійно з теплом та світлом, працюємо над забезпеченням сучасних ефективних альтернативних енергоджерел

– розповів начальник Київської ОВА Руслан Кравченко

Йдеться про когенераційні установки, які дозволять децентралізувати генерацію. Руслан Кравченко зауважив, що тієї кількості, яка нині є в Україні наразі замало.

Найближчими днями адміністрація передасть Посольству Республіки Корея повний список потреб Київщини щодо таких альтернативних джерел.

Під час зустрічі сторони також обговорили питання інвестицій в економіку Київщини. Наразі південнокорейські інвестори допомагають удосконалювати транспортну інфраструктуру області.

Пан посол зазначив, що з початку повномасштабного вторгнення Південна Корея надає значну гуманітарну та фінансову підтримку Україні. І продовжить це робити. Наразі у планах надання нового пакету на суму понад 2 млрд дол. США. Він відзначив позитивні результати Київщини у процесі відбудови зруйнованої та пошкодженої інфраструктури. Руслан Кравченко запропонував вже найближчим часом організувати зустріч з південнокорейськими комапніями, які займаються модульним будівництвом та можуть надати допомогу у подальшому відновленні області.

Нагадаймо, що начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України, який відбувся у Чернівцях .



Актуально

Резонанс

Теги