Сибірські регіони Росії також потерпають від паводку

Читать на русском

Сибірські регіони Росії також потерпають від паводку

Сибірські регіони Росії також потерпають від паводку

Після Орська й Оренбургу внаслідок паводка у Росії також потерпають і сибірські регіони. У Томській, Кемеровській, Новосибірській областях та Алтайському краї затоплені сотні дачних ділянок та будинків.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ. У Томському районі Томської області Росії внаслідок паводку було підтоплено близько 110 житлових будинків.

Найбільше у районі постраждало селище Вершинине. Голова району В’ячеслав Чорноус повідомив, що там підтоплено 27 будинків та 66 ділянок, на яких проживає 60 осіб, зокрема 2 дитини.

Не лише південь: сибірські регіони Росії також потерпають від паводку. Фото і відео  queiueiquridrzant

У пункті тимчасового розміщення у селищі Вершинине було розміщено 13 людей, серед них 2 дітей. Інші евакуйовані жителі розмістилися у родичів.

Не лише південь: сибірські регіони Росії також потерпають від паводку. Фото і відео

Місцеві ЗМі також повідомляли, що на річці Том і на річці Чорній проводилися вибухові роботи на льоду, унаслідок чого подекуди в населених пунктах дещо впав рівень води.

Селище Тутуяс у Кемеровській області затопила однойменна річка. У соцмережах місцеві мешканці вже кілька днів чекають на допомогу. В місцевій адміністрації повідомляють, що вони контролюють ситуацію.

"У селищі підтоплено 9 будинків. Відбувся затор на основному руслі малої річки Тутуяс. Як наслілок, вода пішла старим руслом і підтопила дачні ділянки, збудовані в безпосередній близькості від річки", – повідомляє пресслужба місцевої адміністрації.

Не лише південь: сибірські регіони Росії також потерпають від паводку. Фото і відео

Водночас у Алтайському краї під водою залишаються 28 житлових будинків та 74 присадибні ділянки у трьох населених пунктах. На п’яти ділянках автошляхів обмежено рух.

У Новосибірській області прес-служба регіонального МНС повідомила про затоплення 205 дачних та 52 присадибних ділянок. Найскладніша ситуація в Кочківському районі, де річка Карасук вийшла з берегів.

Повінь також досягла міста Улан-Уде, де розлилася річка Селенга.



Актуально

Резонанс

Теги