Байден обіцяє підписати закони про допомогу Україні, якщо його підтримає Конгрес ­

«Я негайно підпишу його як закон, щоб надіслати сигнал світові: ми стоїмо з нашими друзями і не дозволимо Ірану чи Росії досягти успіху»

Президент США Джо Байден оголосив, що підпише окремі законопроєкти про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню після того, як їх підтримає Конгрес. Відповідна заява президента Сполучених Штатів оприлюднена 17 квітня на сайті Білого дому.

«Палата представників має ухвалити цей пакет цього тижня, а Сенат має швидко за ним послідувати. Я негайно підпишу його як закон, щоб надіслати сигнал світові: ми стоїмо з нашими друзями і не дозволимо Ірану чи Росії досягти успіху», – йдеться в заяві.

Байден зазначив, що Україна перебуває під постійними бомбардуваннями з боку Росії, які різко посилилися за останній місяць. Тому він підтримує пакет підтримки для України.

Раніше, сьогодні, республіканці в Палаті представників Конгресу США оприлюднили пакет військової допомоги, який, серед іншого, передбачає надання Україні понад 60 мільярдів доларів. Документ передбачає, що з цих коштів 23 мільярди доларів будуть спрямовані на поповнення американських озброєнь, запасів, які можуть бути використані для військової допомоги Україні. Також передбачається передача Україні ракет ATACMS, про які давно просить Київ.

Спікер Палати представників США Майк Джонсон повідомив, що у Конгресі у суботу ввечері відбудеться голосування за його пропозицію щодо відновлення довготривалої військової допомоги Україні, а також Ізраїлю.

15 квітня Донсон представив чотири окремі законопроєкти щодо допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню і про пріоритети національної безпеки.

Сенат США на нічному засіданні 13 лютого підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на суму 95 мільярдів доларів, 60 мільярдів із яких призначаються Києву. Проте Палата представників, де більшість мають республіканці, досі не розглянула цей законопроєкт.

Президент України Володимир Зеленський цього місяця заявив, що в разі, якщо Конгрес США не схвалить військову допомогу для протистояння вторгненню Росії, Україна «програє війну».

Форум



Актуально

Резонанс

Теги