На фронті загинув журналіст із Волині, член націоналістичних організацій

Picture

У вівторок, 7 травня, на Авдіївському напрямку загинув 40-річний військовослужбовець Олександр Машлай , позивний «Гот», уродженець Гощі, член Пласту, МНК, а потім Національного Альянсу.

Він був головним редактором громадсько-політичної газети, а згодом журналу «Правий поступ». Трагічну звістку повідомив брат загиблого — Ігор Гошовський.

«Загинув мій брат. Він був у складі 25-го окремого штурмового батальйону брав участь у наступі під Роботино влітку, з жовтня весь час без ротації тримав Авдіївський коксохім, потім Бердичі. Зараз не маю слів, тільки сльози», — йдеться у повідомленні.

Тим часом у Плісті написали, що з початку повномасштабного російського вторгнення Олександр зголосився до війська. На фронті воював, як молодший сержант у складі 25-го окремого штурмового батальйону 47 окремої механізованої бригади «Маґура» Збройних сил України, де займався забезпеченням звʼязку.

«Був автором-розробником шеврону свого батальйону. Влітку 2023 р. брав участь у наступі під Роботино на Запоріжжі. З жовтня 2023 р. діяв в обороні Авдіївського коксохімічного заводу», — додали у Пласті.

Підготувала: Ніна Петрович



Актуально

Резонанс

Теги