Іран поставив РФ "велику кількість" ракет: в ЄС хочуть накласти санкції на три країни, — Reuters

Читать на русском

Іран поставив РФ

Іран поставив РФ "велику кількість" ракет: в ЄС хочуть накласти санкції на три країни, — Reuters

Повідомляється, що арсенал ЗС РФ поповнили потужні балістичні ракети класу "земля-земля". Лідери ЄС планують відповісти на це вже наступного тижня.

Євросоюз готується запровадити санкції проти Ірану через ймовірну співпрацю з Росією. Про це 12 березня повідомили у Reuters.

Лідери ЄС планують відповісти "новими та значними заходами" на інформацію про те, що Іран може поставити РФ балістичні ракети для обстрілів України.

"Європейська рада закликає треті сторони негайно припинити надання матеріальної підтримки агресивній війні Росії проти України", — зазначено у проєкті висновків саміту, який відбудеться наступного тижня.

Шість неназваних джерел підтвердили, що Іран передав Москві "велику кількість" потужних балістичних ракет класу "земля-земля". У ЗМІ наголосили, що це поглиблює військову співпрацю між двома країнами, які вже перебувають під американськими санкціями.

"Повідомлення про те, що Іран може передати балістичні ракети та пов’язані з ними технології Росії для використання проти України, викликають велике занепокоєння. Європейський Союз готовий відповісти швидко та в координації з міжнародними партнерами, включаючи нові та значні заходи проти Ірану", — йдеться у проєкті висновків саміту 21-22 березня.

За даними видання, лідери планують закликати Високого представника ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозепа Борреля та Єврокомісію підготувати санкції проти Ірану, Білорусі та Північної Кореї.



Актуально

Резонанс

Теги