Дружина міністра фінансів, що закликав українців не купувати авто, отримала машину

Читать на русском

Дружина міністра фінансів, що закликав українців не купувати авто, отримала машину

Дружина міністра фінансів, що закликав українців не купувати авто, отримала машину

Дружина міністра фінансів Сергія Марченка, який закликав українців не купувати авто під час війни, з початку минулого року користується Mini Cooper.

Про це свідчить декларація, яку посадовець подав у 2024 році.

Марина Марченко у 2023 році отримала право користування дворічним автомобілем Mini Cooper SE — британсько-німецькою маркою малогабаритних потужних авто преміум-класу, вироблених концерном BMW. Середня вартість такої іномарки 2021 року випуску наразі – приблизно 28 тис. доларів, або 1,1 млн₴

У грудні 2023-го чиновник заявив, що всім українцям потрібно «перейти на військові рейки», обмежити своє споживання та перестати купувати «дорогі телефони та автомобілі». Заявляв тоді, що «на жаль, поки що живемо в досить специфічній реальності».

Усе це міністр фінансів говорив уже після того, як його дружина Марина отримала в січні-2023 у користування преміум-машину.

Марина Марченко 2023 року отримала у ТОВ «Ісіда-IVF» зарплату на загальну суму 605 тис. гривень — це медичний заклад. Вона також зареєстрована як фізособа-підприємець та заробила на своєму бізнесі за минулий рік 1,97 млн гривень. Загальний дохід — 2,6 млн гривень.

Це більше за міністерську зарплату, яку Сергій Марченко задекларував у розмірі 1,1 млн гривень. Також 43-річний чиновник прозвітував про отримання пенсії на суму 64,5 тис. гривень.

Mini Cooper SE — не єдине авто в сім’ї. Ще на Сергія Марченка оформлено (право власності) Audi A6 (2017), який міністр придбав у 2019-му, як заявляють у декларації, за 1,5 млн гривень.

Також у сім’ї міністра дві квартири в Києві (84,6 кв.м та 40,3 кв.м) та ще одну (88,3 кв.м) подружжя взяло в оренду в січні 2023 року. Усі грошові активи у пари записані на Марину Марченко — 68 тис. гривень на рахунках (Приватбанк та Сенс Банк) та 10 тис. доларів готівкою.

368.media



Актуально

Резонанс

Теги