У Мінспорті відреагували на заяви української спортсменки Алсу Алейникової

Читать на русском

У Мінспорті відреагували на заяви української спортсменки Алсу Алейникової

У Мінспорті відреагували на заяви української спортсменки Алсу Алейникової

Українська веслувальниця заявила жителям Дніпра, що придбає розкішні автівки, поки вони сидітимуть у бомбосховищах. У Мінмолодьспорті вважають, що такі заяви з’явилися через брак патріотичного виховання.

Чемпіонка України з веслування Алсу Алєйнікова забула про смерті українців, які гинуть від російських ракетно-бомбових ударів. Через її скандальні заяви люди відчувають сором і огиду. Реакція виконувача обов’язків голови Міністерства молоді й спорту (Мінмолодьспорту) Матвія Бідного оприлюднена на його сторінці Facebook.

Матвій Бідний зауважив, що на сторінці Instagram Алєйнікової написана фраза "Пам’ятай про смерть". Водночас, на його думку, спортсменка не зважає на загибель жителів Дніпра й усієї України від російських обстрілів. Тому міністр відчув "сором і огиду", коли почув заяви, у яких вона ображала українців.

У дописі Бідного вказується, що в громадянах України не виховуються патріотичні цінності — саме тому з’являються подібні відео. За словами посадовця, жоден із політиків ніколи не приділяв достатньо уваги цьому питанню. Внаслідок цього й доводиться чути "чужу мову, чужі цінності та чужі цілі".

"Десятиліттями ми не приділяли значної уваги формуванню в молоді цінностей, повʼязаних із громадянською та національною ідентичністю. А вся ця робота обмежувалася розмовами, не цікавими навіть вузькому колу посадовців", — упевнений в.о. міністра молоді й спорту.

У підсумку посадовець запропонував почати національний "дискурс", бо в іншому випадку "втратимо країну".

Скандал у спорті, Матвій Бідний, Мінспорту, Алєйнікова qhtixhiqteiuhant

Що заявила Алсу Алєйнікова

Зазначимо, про заяву чемпіонки України з веслування Алсу Алєйнікової розповіли 29 квітня. Спортсменка на сторінці Instagram записала відео, у яких хизувалася заможним і мирним життям у Дубаї. Вона назвала українців "порожнім місцем" і заявила, що ходитиме по магазинах і купуватиме, що захоче, поки вони ховатимуться в бомбосховищах.

"Післязавтра полечу в Дубай, ходитиму по магазинах і чудово почуватимуся. А ви сидітимете у війні далі й ховатиметеся, бігатимете в підвали та смоктатимете лапу й далі думатимете, коли у вас відкриється Zara або Bershka. Тому що ви перебуваєте в інших обставинах. Ви не можете зробити собі нічого. Тому що ви не зможете вплинути ні на що. Ви не можете в цьому світі нічого зробити, ви є просто тупим порожнім місцем. А якщо я захочу, я полечу в Дубай, я зароблю ще більше грошей. Я куплю собі ще одну Lamborghini чи Jaguar. Я на ньому роз’їжджатиму, а ви сидітимете й ховатиметеся в бомбосховищі", — заявила Алєйнікова.



Актуально

Резонанс

Теги