Обухівські майстрині отримали Подяки Міністерства культури (ФОТО)

Обухівські майстрині отримали Подяки Міністерства культури (ФОТО)

Майстрині ГО "Об’єднання майстрів "Творча спадщина" відвідали фестиваль української писанки, де їх відзначили Подяками Міністерства культури та інформаційної політики України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на канал Обухів first!

Фестиваль української писанки відвідали майстрині ГО "Об’єднання майстрів "Творча спадщина" аби представити Обухівський шитий рушник. Обухівська майстриня Ольга Стахів та голова організації "Творча спадщина" Ольга Матвійчук долучились до загального дійства.

В межах події відбулась презентація першої книгу в Україні про нематеріальну культурну спадщину авторства Влади Литовченко і Валентини Демʼян — "Нематеріальна культурна спадщина як найголовніший інструмент збереження нації". На сторінках книги можна прочитати інформацію про Обухівський "шитий" рушник, адже наприкінці минулого року його внесено до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України.

Роботу обухівських майстринь гідно оцінили і відзначили їх Подяками Міністерства культури та інформаційної політики України.

Нагадаймо, що у Свято-Покровській церкві в Обухові, громада якої нещодавно долучилася до Помісної Української Церкви, відбулася перша служба українською мовою.



Актуально

Резонанс

Теги