Посол США про удар РФ по Києву: відповідь «Кинджалом» на зустріч щодо «формули миру»

Наслідки російського удару по Києву, 21 березня 2024 року

Посол США в Україні Бріджит Брінк закликала до збільшення допомоги Києву з боку Вашингтона на тлі чергового російського удару по столиці України.

«Починаючи з 03:18 ночі за місцевим часом Росія запускає ракети по суверенній території України, не зважаючи на мирне населення. Зараз необхідно більше допомоги США, щоб Україна могла захистити себе від невиправданого повномасштабного вторгнення Росії», – написала Брінк у соцмережі X.

За її словами, ракетні удари є відповіддю на зустріч, присвячену «формулі миру», запропонованій президентом України Володимиром Зеленським. 20 березня в Києві перебував радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

«Відповідь Росії на вчорашню зустріч у Києві радників з питань безпеки з країн усього світу для обговорення формули миру? Гіперзвукова ракета «Кинджал» по Києву о 5:00 ранку», – додала посол.

За даними Повітряних сил, вранці Росія випустила по Києву дві балістичні ракети, а також 29 крилатих ракет. Їх усі збили війська протиповітряної оборони.

Міська влада повідомила про руйнування в кількох районах Києва внаслідок падіння уламків ракет. Зокрема, в Шевченківському районі евакуювали мешканців будинку, де горіла квартира.

За даними Київської міської військової адміністрації, постраждали 13 людей.

Форум



Актуально

Резонанс

Теги