9 квітня речник США Джонсон винесе питання допомоги України на голосування

Читать на русском

9 квітня речник США Джонсон винесе питання допомоги України на голосування

9 квітня речник США Джонсон винесе питання допомоги України на голосування

Речник Палати представників США Майк Джонсон сказав, що поставить на голосування законопроєкт про допомогу Україні після повернення Конгресу з великодніх канікул.

Про це 31 березня в інтерв’ю CBS News повідомив голова комітету з розвідки Палати представників США Майк Тернер.

"Спікер зробив дуже чіткі заяви про те, що, коли ми повернемося, це буде наступним головним питанням порядку денного. Після того, як ми тільки-но прийняли всі законопроєкти, що фінансують федеральний уряд, я вірю, що цей законопроєкт матиме переважну підтримку в Конгресі і ми покладемо законопроєкт на стіл президента", – сказав Тернер в ефірі програми Face the Nation.

За його словами, Джонсон дав зрозуміти, що він підтримує Україну як безпосередньо главі Української держави Володимиру Зеленському, так і публічно.

"Він публічно зробив ці заяви, а також генсекретареві НАТО", — додав Тернер.

Палата представників США 24 березня пішла на двотижневі канікули та повернеться до роботи 9 квітня.

Тернер висловив сподівання, що американський Конгрес зможе схвалити допомогу Україні до того, як Палата представників знову піде на канікули з 22 квітня.

"Я на це дуже сподіваюся. Президент Зеленський ясно дав зрозуміти спікеру Джонсону, що ми знаходимося в критичній точці. Директор ЦРУ та міністр оборони – всі чітко дали зрозуміти, що ми знаходимося на критичному етапі, який починає впливати не лише на моральний стан українців, що воюють, але і на їхню здатність воювати. [Президент країни-агресорки РФ Володимир] Путін це знає. Очевидно, ми не можемо дозволити Путіну перемогти", – резюмував голова комітету з розвідки Палати представників США.



Актуально

Резонанс

Теги