Голова правління виноробні «Князя Трубецького» підозрюється у співпраці з окупантами

Читать на русском

Голова правління виноробні «Князя Трубецького» підозрюється у співпраці з окупантами

Голова правління виноробні «Князя Трубецького» підозрюється у співпраці з окупантами

Голова правління виноробні «Князя Трубецького», що працює на Херсонщині, Тетяна Єрмола підозрюється у співпраці з окупантами.

Відповідну підозру, за даними редакції 368.media, опублікував Офіс генпрокурора.

За даними слідства, з моменту окупації селища Веселе та села Козацьке Новокаховської міської територіальної громади, Єрмола вчинила дії, спрямовані на допомогу збройним формуванням держави-агресора, шляхом передачі матеріальних ресурсів та інших активів, наявних у її розпорядженні, а саме приміщень та території виноробні ПрАТ «Князя Трубецького» для розміщення особового складу російських окупаційних військ, броньованої та колісної техніки ворога.

Зокрема, Єрмола вступила в контакт з представниками командування окупаційних військ російської федерації з позивними «Кум» та «Самсон», добровільно надала територію підприємства, готель та виробничі приміщення для розташування штабу невстановленого військового формування Російської Федерації, підрозділів тилового забезпечення, звʼязку та медичного забезпечення, у тому числі для розміщення підрозділів 126-ї бригади берегової оборони ЧФ Росії.

Взамін на це голова правління домовилася про їх охорону цими підрозділами. За таких обставин з березня 2022 року ПрАТ «Князя Трубецького» став співпрацювати з тимчасово окупованими територіями, поставляючи туди виноробну продукцію підприємства.

1 квітня 2022 року Єрмола зареєструвала в «Реестре юридических лиц» за російським законодавством «Частное акционерное общество «Князя Трубецкого» з реєстраційним номером 14811200000000358, кодом платника податків 00413720, налагодила діяльність підприємства окупованій території та на тимчасово реалізацію його продукції, ініціювала перед окупаційною адміністрацією налагодження податкового та правового співробітництва, участь акціонерного товариства в програмах «державної підтримки», а також після прийняття державою-агресоркою рішення про «паспортизацію» громадян України добровільно набула російського громадянства.

Зокрема, 26 липня 2022 року Єрмола звернулася з листом до так званого «Главы ВГА Херсонской области Владимира Сальдо» з пропозицією роз’яснити правові та податкові умови співробітництва з субʼєктами російської федерації, вказавши при цьому, що «завод готов предоставить российскому потребителю лучшие вина, произведенные на благодатной земле Херсонщины». У серпні вона звернулася з листом із пропозицією надати їй 1600 га землі колишнього заводу «Таврія» для вирощування винограду. Також жінка неодноразово зверталася з листами до так званого військового коменданта Херсонської області з проханням надати підприємству можливість переправи продукції паромом через річку Дніпро без черг.

Жінці заочно повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111-2 КК.



Актуально

Резонанс

Теги