Речник ВМС Плетенчук очолив пресцентр Сил оборони Півдня

Дмитро Плетенчук додав, що за ним зберігається і статус речника ВМС

Речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук також очолив Об’єднаний координаційний пресцентр Сил оборони Півдня – про це він повідомив журналістам 22 квітня.

Плетенчук уточнив, що приступає до виконання обов’язків від сьогодні.

Водночас у коментарі «Українській правді» він заявив, що має власне бачення роботи на цій посаді.

Він запевнив, що буде намагатися «бути максимально відкритим і демократичним до преси».

Речник додав, що за ним зберігається і статус речника ВМС.

Генеральний штаб ЗСУ зранку 19 квітня повідомив про завершення відрядження Наталії Гуменюк, яка доти очолювала Центр стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня.

Перед цим у зверненні до ЗСУ та Міноборони українські та іноземні медійники стверджували, що Гуменюк забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ в її зоні відповідальності та вимагали забезпечити доступ до районів Херсонщини.

Сама Наталія Гуменюк 17 квітня в ефірі Радіо Свобода (програма «Свобода.Ранок») заявила, що доказів журналісти не навели, а пресцентр Сил оборони півдня не порушив жодних наказів командування.

У березні 2023 року Міністерство оборони повідомило про зміни до наказу Головнокомандувача ЗСУ №73, який регулює роботу журналістів під час воєнного стану в Україні. У повідомленні МО йшлося, що були враховані рекомендації Національної спілки журналістів України і профільних медійних організацій. Однак представники Медіаруху заявляли, що більшість їхніх пропозицій не врахували.

Форум



Актуально

Резонанс

Теги