Ситуація на фронті: українська авіація та підрозділи ракетних військ ЗСУ завдали ударів по 18 ворожих об’єктах

Читать на русском

Ситуація на фронті: українська авіація та підрозділи ракетних військ ЗСУ завдали ударів по 18 ворожих об’єктах

Ситуація на фронті: українська авіація та підрозділи ракетних військ ЗСУ завдали ударів по 18 ворожих об’єктах

Сили оборони України протягом доби відбили 54 атаки російських військ на шести напрямках, найбільше – на Бахмутському та Авдіївському.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 четверга, 9 травня.

Як зазначається, загалом на фронті протягом доби відбулися 76 бойових зіткнень.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ ЗСУ завдали ударів по 18 ворожих об’єктах – засобу протиповітряної оборони і 17 районах зосередження особового складу.

Російська армія за добу здійснила по позиціях українських захисників і населених пунктах загалом п’ять ракетних і 72 авіаційні удари, а також 74 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Унаслідок ворожих атак є поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, інші об’єкти інфраструктури.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася. Ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує вести диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілювати зі своєї території населені пункти й нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Авіаційного удару війська РФ завдали по району Костянтинівки Сумської області.

Більш як 10 населених пунктів на вказаних двох напрямках загарбники обстріляли з мінометів й артилерії, зокрема Хрінівку Чернігівської області та Миропілля Сумської області.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили сім ворожих атак у районах Синьківки, Петропавлівки та Берестового Харківської області та Стельмахівки Луганської області. Російська армія намагалася покращити там своє тактичне положення.

Близько 10 населених пунктів на Куп’янському напрямку зазнали артилерійських і мінометних ударів РФ, зокрема Петропавлівка, Степова Новоселівка та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку захисники України відбили три ворожі атаки в районах Новосадового і Торського Донецької області та в районі Серебрянського лісництва Луганської області.

Із авіації російські війська вдарили по району Лимана Донецької області.

Понад 10 населених пунктів на Лиманському напрямку постраждали від артилерійського й мінометного вогню загарбників, зокрема Невське Луганської області, Терни, Ямполівка і Торське Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили 16 ворожих атак у районах Білогорівки Луганської області, Верхньокам’янського, Нового, Іванівського, Ступочків та Кліщіївки Донецької області. Російська армія за підтримки авіації намагалася покращити там своє тактичне положення.

Авіаційних ударів війська РФ завдали також по районах Дружби та Спірного Донецької області.

По більш як 10 населених пунктах росіяни відкрили артилерійський і мінометний вогонь, зокрема по Григорівці й Часовому Яру Донецької області.

На Авдіївському напрямки захисники України відбили 20 ворожих атак у районах Калинового, Новоолександрівки, Новоселівки Першої, Уманського, Яснобродівки й Нетайлового Донецької області. За підтримки авіації війська РФ намагалися витіснити підрозділи Сил оборони із займаних рубежів.

Близько 20 населених пунктів на цьому напрямку протягом доби потерпали від артилерійських і мінометних ударів російської армії, зокрема Новоолександрівка, Сокіл, Новопокровське й Уманське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога в районах Костянтинівки, Водяного й Урожайного Донецької області. Шість разів російські війська намагалися прорвати там оборону.

Авіаудару росіяни завдали по району Богоявленки Донецької області.

Понад 10 населених пунктів на Новопавлівському напрямку потрапили під артилерійський і мінометний вогонь загарбників, зокрема Красногорівка, Максимільянівка та Георгіївка Донецької області.

На Оріхівському напрямку війська РФ 16 разів атакували позиції Сил оборони в районі Старомайорського Донецької області й Роботиного Запорізької області. Ворожих обстрілів із артилерії та мінометів протягом доби там зазнали також близько 20 населених пунктів, зокрема Білогір’я, Роботине і Кам’янське Запорізької області.

На Херсонському напрямку загарбники не відмовляються від наміру витіснити підрозділи Сил оборони із плацдармів на лівому березі Дніпра. Протягом доби ворог здійснив дві атаки на позиції оборонців у районі села Кринки Херсонської області, але обидві – безуспішно.

Близько 20 населених пунктів на цьому напрямку росіяни обстріляли з мінометів й артилерії, зокрема Кринки, Тягинку, Качкарівку, Кізомис і Станіслав Херсонської області.



Актуально

Резонанс

Теги