Під Києвом підпільно відновили виробництво чаю Greenfield, що належить росіянам,

greenfield

Виробництво чаю Greenfield, що належить росіянам Сергію Касьяненку та Олександру Євневічу, підпільно відновило роботу після зупинки на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну .

Про це пише ЕП.

В Україні виробництвом чаю Greenfield займалась ТОВ "Орімі Україна", яка є "дочкою" російської "Орими трэйд" росіян Сергія Касьяненка та Олександра Євневіча. Українська компанія через кіпрський офшор Rimexo Limited була записана на громадянку Великої Британії Вероніку Касьяненко.

Крім чаю Greenfield в Україні російська "дочка" випускала чаї під брендами TESS, "Принцеса Нурі", "Принцеса Канді", "Принцеса Гіта" і "Принцеса Ява". Вона також виробляла кавову продукцію – Jardin, Piazza del Caffe та "Жокей".

Після початку повномасштабної війни указані марки чаю зникли з полиць супермаркетів – українські заводи нібито зупинили свою роботу. Однак згодом виробник Greenfield "заліг на дно" і відновив підпільне виробництво, пишуть журналісти.

За словами співрозмовників видання на ринку, завод з виробництва Greenfield наразі продовжує працювати. Журналіст з’їздив у Требухів під Броварами і пересвідчився, що в приміщенні фабрики "ТС трейд" світяться вікна, на території припарковані авто, а біля пропускного пункту стоять велосипеди співробітників.

У будках біля шлагбаумів сидять охоронці, камери спостереження працюють, територія прибрана і доглянута. Те, що фабрика працює, підтвердили і двоє місцевих мешканців.

Також журналісти відвідали Волинську гуртову базу в Києві – один з відомих у столиці центрів "сірої" торгівлі продуктами, товарами й контрабандою. Упаковки чаю Greenfield, TESS і Princess Noori знайшлися одразу і в кількох точках.

За наявними у видання даними, серед мереж, які продовжують торгувати російським чаєм – "Ідеал", "Аргон" ("Грош"), "МегаМаркет", "Рост", "Клас", "Амбар", "Саммаркет", "Веселка".

Автор: Юлiя Недашківська



Актуально

Резонанс

Теги