У ВР розповіли, як проходитиме військове навчання студентів

Читать на русском

У ВР розповіли, як проходитиме військове навчання студентів

У ВР розповіли , як проходитиме військове навчання студентів

За словами нардепа Юрія Здебського, військову підготовку буде запроваджено у всіх навчальних закладах, після чого чоловіків братимуть на облік, проте не закликатимуть до 25 років.

Відповідно до нового законопроекту про мобілізацію, студенти освітніх установ отримуватимуть військову спеціальність у процесі свого навчання, проте призиватися на військову службу їм не належить до досягнення віку 25 років. Про це повідомив нардеп від "Слуги народу", член комітету з питань нацбезпеки та оборони Юрій Здебський у коментарі виданню LIGA.net.

Що відомо про заяву щодо мобілізації студентів з 18 років

Так, у джерелі наголосили, що опозиційний нардеп Дмитро Разумков заявив, що у новому мобілізаційному законопроєкті є норма, яка "реально дозволить мобілізувати людей із 18 років".

Разумков стверджує, що в тексті законопроєкту нібито містяться такі положення: якщо людина завершить базову військову підготовку у 18 років, то вона набуде військово-облікової спеціальності, буде включена у військовий облік — і це можливо призведе до того, що її можуть мобілізувати вже у 19 років. років.

Надреп заявив, що він хоче почути позицію Міноборони з цього приводу, адже, за його словами, ухвалення цієї норми загрожує "знищенням генофонду держави".



Актуально

Резонанс

Теги