«Українці стають на коліна лише у молитві»: Зеленський привітав християн східного обряду з Великоднем

Президент сказав, що українці дочекаються «миру, правди й Бога, який повернеться на випалену землю»

Президент України Володимир Зеленський привітав християн східного обряду із Великоднем. Звернення президент записав на фоні Софійського собору , а на відео можна побачити намальовані ікони на дошках ящиків з-під набоїв.

«На цих іконах – імена героїв, які віддали життя, аби нас захистити. Які показали: українці стають на коліна лише у молитві. І ніколи – перед загарбниками й окупантами», – зазначив він.

Зеленський наголосив, що усіх українців об’єднує сьогодні одна спільна молитва: «За всіх наших бійців, які зустрічають Великдень в окопах і на позиціях. За наших воїнів світла, які стримують демонів на всіх напрямках. За тих, хто дотримується в житті ще однієї заповіді: захищати Україну. За те, щоб усі вони повертались живими».

Президент додав, що українці дочекаються «миру, правди й Бога, який повернеться на випалену землю».

«Світло, яке повернеться на всю нашу Господом дану землю, на всі території, які чортами тимчасово окуповані. Бог повернеться в Маріуполь. На терикони й узбережжя морів. Так завжди було. Так точно буде. Я вірю в це щодня, а особливо в цей великий день у цьому великому місці. Історія якого нагадує: ні ординська навала, ні нацистська окупація, ні російський терор не зможуть стерти нас із лиця Землі», – сказав Зеленський.

В Україні цього року православні віряни та греко-католики відзначатимуть Великдень 5 травня.

Форум



Актуально

Резонанс

Теги