Українській бізнесмен Баранський допомагає вивозити зерно, викрадене окупантами

Читать на русском

Українській бізнесмен Баранський допомагає вивозити зерно, викрадене окупантами

Українській бізнесмен Баранський допомагає вивозити зерно, викрадене окупантами

Морські оператори компаній українського бізнесмена Віктора Баранського вважають причетними до контрабанди українського зерна, викраденого окупантами.

Про це редакція 368.media дізналася з кримінального провадження за ч.2 ст.111-2 КК.

Справу розслідують в СБУ. За даними слідства, персонал компаній за вказівкою Баранського організовують роботу морських суден в напрямку вивезення з рф до Республіки Туреччина та Грузії викраденої зернової продукції українського походження, яка була вивезена залізничним транспортом з окупованих територій.

Кінцевою метою вказаних дій є отримання прибутків, а також надання допомоги окупаційним адміністраціям держави-агресора та органам влади рф, з метою завдання шкоди Україні.

Під час проведення досудового розслідування управління СБУ в Одеській області за вх. № 65/16/4900 від 06.10.2023 отримано інформацію, щодо осіб, що можуть бути причетні до антиукраїнської діяльності Баранського, а саме його колишнього бізнес-партнера Віталія Саутьонкова. Мова йде про фірми «Саута», «Пріората», «Трансфлот сервіс».

Нагадаємо, що на відео російської пропаганди з окупованого порту Маріуполя неодноразово потрапляв процес завантаження зерна на кілька російських суден. Серед них контейнеровози STK-1003 і STK-1016 пітерської фірми «Удаленный Морской Терминал» і теплоход Mezhdurechensk, що належать ростовській «УК «Река-Море» російського підприємця Геннадія Арустамова, у минулому капітана буксира.

Також судно SAN COSMAS (ex-name LAODICEA, IMO: 9274343) з 11500 тоннами краденої мелітопольської пшениці не був прийнятий в Александрії, прийшов в Туреччину.

Додамо, що Саутьонков та Баранський, як депутати Одеської міськради від ОПЗЖ, є обвинуваченими у справі НАБУ. Вони, разом з чинним заступником голови АМПУ Дмитром Баріновим, організували схему заволодіння ліхтерами УДП.



Актуально

Резонанс

Теги