На Одещині виявили далекобійника, який фурою переправляв українців за кордон

Читать на русском

На Одещині виявили далекобійника, який фурою переправляв українців за кордон

На Одещині виявили далекобійника, який фурою переправляв українців за кордон

В Одеській області спіймали далекобійника, який у кабіні своєї фури ховав двох ухилянтів. Водій намагався незаконно перевезти їх через кордон України з Молдовою.

Порушенню запобігли оперативні співробітники Одеського й Білгород-Дністровського прикордонних загонів.

Про це повідомила ДПСУ на офіційному сайті.

Заробити на ухилянтах хотів 45-річний далекобійник із Миколаєва. У чоловіків призовного віку, які хотіли нелегально потрапити за кордон, він просив авансом 100 доларів. А ось кінцева вартість подорожі залежала від комфортності умов. Якщо доводилося ховатися в спальному місці в кабіні, то це коштувало 3400, а в ящику для білизни виходило на 700 доларів дешевше.

Інформацію про такі "послуги" водій оприлюднив в одному з месенджерів.

Один із порушників qkxiqdxiqdeihrant

Другий порушник

Згідно з узгодженим із далекобійником планом, заплатити всю суму за "лакшері"-подорож чоловіки мали вже на території Молдови.

Незважаючи на "маскування", під час огляду вантажівки обох нелегальних пасажирів усе одно знайшли. Їм загрожує адміністративна відповідальність, а от водієві – кримінальна.

За оперативними даними Державної прикордонної служби, перевізник зустрічався із клієнтами в Одесі в заздалегідь обумовленому місці. Спочатку чоловіки їхали в кабіні водія, а вже після виїзду з міста займали свої місця відповідно до "придбаних квитків".



Актуально

Резонанс

Теги