У РФ зростає кількість вбивств, серед причин – війна проти України, - британська розвідка

Читать на русском

У РФ зростає кількість вбивств, серед причин – війна проти України, — британська розвідка

У РФ зростає кількість вбивств, серед причин – війна проти України, — британська розвідка

У Росії зростає кількість вбивств, які скоюють солдати, які повернулися з війни проти України. Почасти це наслідки порушення психічного здоров’я у зв’язку з війною.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у "Твітері".

Так, російське опозиційне видання "Медіазона" повідомило, що у 2023 році за вбивства засудили 116 російських військових. Це майже на 900% більше, ніж торік.

Також газета New York Times із посиланням на керівника організації "Росія за ґратами" зазначила, що з фронту додому повернулося 15 тисяч ув’язнених, що були помилувані за участь у війні.

За даними видання "Верстка", проти колишніх засуджених у 2023 році було порушено 190 кримінальних справ, у тому числі 20 справ про вбивство або замах на вбивство у 2023 році.

"Велика кількість вбивств, скоєних російськими солдатами, які проходили службу, та ветеранами, ймовірно, частково пов’язана з хронічними проблемами психічного здоров’я, пов’язаними з війною. До них відносяться посттравматичний стресовий розлад (ПТСР) та зниження чутливості на полі бою до насильства", — зазначає розвідка.

Також, окрім війни серед причин зростання кількості вбивств — алкоголізм та вживання наркотиків через низький моральний стан та нудьгу.



Актуально

Резонанс

Теги