У ЄС суд зняв санкції з російських бізнесменів Фрідмана та Авена

Читать на русском

У ЄС суд зняв санкції з російських бізнесменів Фрідмана та Авена

У ЄС суд зняв санкції з російських бізнесменів Фрідмана та Авена

Суд Європейського Союзу в Люксембурзі в середу, 10 квітня, розпорядився виключити із списків санкцій ЄС співзасновників концерну "Альфа-Груп" Михайла Фрідмана та Петра Авена. Рішення виніс Загальний суд – це найнижча інстанція у складі Суду ЄС. Він задовольнив клопотання Петра Авена і Михайла Фрідмана і скасував як початкові акти, так і акти про продовження обмежувальних заходів щодо них.

Суд ЄС вважає, що жодна з причин, викладених у початкових актах, не є достатньо обґрунтованою і що включення до санкційних списків Фрідмана та Авена не було виправданим, сказано в пресрелізі на сайті суду. Щодо актів про продовження терміну дії санкцій, то, на думку суду, Рада ЄС не надала жодних додаткових доказів порівняно з тими, на які вона спиралася у первісних документах.

Суд не виключив, що Рада ЄС може мати підстави виходити з наявності певної міри близькості між Петром Авеном і Михайлом Фрідманом і Володимиром Путіним або його оточенням. Однак ці підстави не доводять, що Фрідман та Авен підтримували дії чи політику, що підривають чи загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, або що вони надавали матеріальну чи фінансову підтримку російським особам, відповідальним за анексію Криму та дестабілізацію в Україні, або що вони отримали вигоду від відповідальних за це осіб.



Актуально

Резонанс

Теги