Шмигаль відповів на петицію про спрямування коштів з телемарафону на дрони для військових

денис,шмигаль

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що переспрямування коштів, які були виділені для єдиного телемарафону та телеканалу "FreeДом", на закупівлю безпілотників та пікапів для військових є недоцільним.

Про це голова уряду наголосив у відповіді на петицію.

За його словами, забезпечення інформаційної безпеки є частиною державної політики у сфері національної безпеки і оборони, а реалізація єдиної інформаційної політики – пріоритетним питанням національної безпеки. Тож, фінансування відповідних заходів є "вагомою складовою протидії військовій агресії РФ проти України, зокрема в інформаційному просторі".

"Відповідно перерозподіл зазначених у петиції видатків шляхом їх спрямування на потреби інших складових сектору безпеки та оборони не є доцільним", – йдеться у відповіді Шмигаля на петицію.

Водночас, Шмигаль наголосив, що уряд здійснює постійну роботу із залучення та спрямування фінансових, матеріально-технічних та інших ресурсів, зокрема міжнародної допомоги, на задоволення потреб і підвищення спроможностей ЗСУ та інших складових сектору безпеки й оборони.

Як повідомлялося, 1 квітня петиція на сайті уряду із закликом переспрямувати кошти, призначені для телемарафону та телеканалу "FreeДом", на фінансування БПЛА і пікапів для ЗСУ набрала необхідну для розгляду кількість голосів.

Автор: Юлiя Недашківська



Актуально

Резонанс

Теги