Виробництво зброї та ситуація на фронті: Зеленський розповів про засідання Ставки

На засіданні йшла мова про ситуацію на фронті

Україна працюватиме з партнерами, щоб виготовляти озброєння в Україні іноземним коштом, написав у телеграмі 25 квітня президент України Володимир Зеленський за результатами засідання Ставки верховного головнокомандувача.

«Ця галузь допомагає нам вистояти зараз і має величезну експортну перспективу після перемоги. Максимально сприяємо її розвитку. Раз на тиждень буду отримувати доповідь про нові контракти за звітний період», – розповів президент.

За його словами, на засіданні йшла мова про ситуацію на фронті – «основні напрямки, наші дії та ймовірні дії ворога, забезпечення війська всім необхідним».

На Ставці також заслухали доповідь прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо прикриття життєво необхідних для країни об’єктів: енергетичних, соціальних, безпекових, транспортних, забезпечення зв’язку тощо.

Раніше стало відомо, що Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить озброєння та військову техніку для ЗСУ в українських виробників. Уряд Данії виділив 200 мільйонів данських крон (майже 300 млн євро) на інвестиції в українську оборонну промисловість. Гроші виділені на створення «значного» морського потенціалу, безпілотників і виробництво ракетних компонентів.

Форум



Актуально

Резонанс

Теги