Reuters: Boeing вийшов на ринок облігацій, аби залучити 10 мільярдів доларів

Читать на русском

Reuters: Boeing вийшов на ринок облігацій, аби залучити 10 мільярдів доларів

Reuters: Boeing вийшов на ринок облігацій , аби залучити 10 мільярдів доларів

Американський авіаконцерн Boeing у понеділок вийшов на боргові ринки, щоб залучити 10 мільярдів доларів, після того, як "спалив" 3,93 млрд доларів протягом першого кварталу після уповільнення виробництва свого найбільш продаваного літака.

Про це пише Reuters із посиланням на джерела.

Минулого тижня кредитний рейтинг Boeing коливався вище "сміттєвого" статусу від рейтингових агентств, оскільки авіабудівник намагається вийти з кризи, яка почалася в січні після того, як у повітрі вибухнула заглушка дверей на майже новому лайнері 737 MAX 9.

Інвестори та аналітики кажуть, що Boeing може вийти на ринки облігацій, оскільки у 2025-2026 роках йому треба буде погасити більш ніж 12 мільярдів доларів сукупного боргу.

У понеділок обидва рейтингові агентства присвоїли рейтинги, близькі до сміттєвих, новим облігаціям Boeing: S&P присвоїло рейтинг BBB-, а Moody’s — Baa3.

Moody’s заявило, що рейтинг відображає все ще сильний бізнес-профіль Boeing, який продовжує пом’якшувати поточні слабкі показники в галузі комерційних літаків, хоча "зустрічні вітр"и навколо підрозділу можуть зберегтися до 2026 року.

Boeing використає надходження від облігацій для підвищення ліквідності до настання термінів погашення існуючого боргового навантаження, написало в понеділок агентство S&P.

"Схоже, що все пройде добре", — сказало одне з джерел, яке розглядало можливість купівлі облігацій.

Boeing від коментарів відмовився.



Актуально

Резонанс

Теги