В Україні помітили рідкісну БМП-3 з комплексом динамічного захисту "Каркас-2"

Читать на русском

В Україні помітили рідкісну БМП-3 з комплексом динамічного захисту

В Україні помітили рідкісну БМП-3 з комплексом динамічного захисту "Каркас-2"

Бронемашина оснащена комплектами 4С24, які покликані захистити від "проскоку" передової частини кумулятивного струменя протитанкового боєприпасу.

У російському інформаційному сегменті з’явилися кадри рідкісної бронемашини БМП-3 зі встановленим динамічним захистом 4С24.

Як повідомили 26 квітня оглядачі Defence Blog, кадри було знято на передовій в Україні.

Ця модифікація бойової машини піхоти вирізняється наявністю динамічного захисту (ERA), що свідчить про потенціал у модернізації. Передбачається, що БМП-3 було оснащено комплектами 4С24, спеціально розробленими для розв’язання проблеми вразливості легких машин у рамках програми впровадження комплексів "Каркас-2".

Оглядачі зазначають, що елементи 4С24 забезпечують захист від кумулятивного впливу, який можна порівняти з динамічним захистом першого покоління "Контакт-1", але при цьому містять удвічі менше вибухової речовини.

31 March 2024

Russian BMP-3 equipped with 4S24 ’Kaktus’ explosive reactive armour.

This is the first time I have seen ’Kaktus’ ERA used on a BMP-3 in Ukraine. pic.twitter.com/i5xRwmk3Pl

— Naalsio (@naalsio26) April 26, 2024

Для запобігання пошкодженню легкоброньованого корпусу елементи динамічного захисту розміщені в контейнері між шарами полімерного матеріалу. Така конструкція спрямована на руйнування кумулятивного струменя, зберігаючи при цьому свою основну функцію — зменшення пробиття.



Актуально

Резонанс

Теги