У РФ виробництво бензину через атаки на НПЗ впало на 16,6%

Читать на русском

У РФ виробництво бензину через атаки на НПЗ впало на 16,6%

У РФ виробництво бензину через атаки на НПЗ впало на 16,6%

Атаки дронів на російські НПЗ призвели до того, що порівняно з минулим роком виробництво бензину наприкінці березня скоротилось на 16,6%, дизельного пального — на 7,4%.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За даними Росстату, які наводить видання, за тиждень з 18 по 24 березня цього року російські НПЗ виробили 754,6 тис. т бензину і 1,648 млн т дизеля. За третій тиждень березня минулого року було вироблено 880 тис. т бензину та 1,770 млн т дизпалива – відповідно. Таким чином, виробництво бензину скоротилося у річному вираженні на 16,6%, дизельного пального — на 7,4%. (Радіо Свобода, яке навело статистичні дані, стверджує, що падіння становить 14% і 7% відповідно).

Минулого тижня «Нова газета Європа» підрахувала, що до середини березня ЗСУ змогли вивести з ладу приблизно шосту частину (16%) від російського виробництва автомобільного палива.

У березні були атаковані такі об’єкти, як Рязанський НПЗ «Роснефти» і завод «Лукойла» в Кстово Нижегородської області. Обидва входять до топ-10 найбільших НПЗ Росії та постачають бензин у Москву. На них пошкоджені установки первинної переробки нафти; скільки триватиме ремонт, не повідомлялося. Також були атаковані Слов’янський НПЗ у Краснодарському краї, Сизранський та Куйбишевський НПЗ у Самарській області.



Актуально

Резонанс

Теги