FT: Дедалі більше прифронтових країн НАТО підтримують ідею введення військ в Україну

Читать на русском

FT: Дедалі більше прифронтових країн НАТО підтримують ідею введення військ в Україну

FT: Дедалі більше прифронтових країн НАТО підтримують ідею введення військ в Україну

За даними журналістів, західні партнери зазначають, що важливо було дати зрозуміти РФ, що союзники Києва будуть готові запровадити свої війська до України.

Міністр закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен наголосила на справедливості пропозицій президента Франції Еммануеля Макрона щодо необхідності показати РФ, що межі підтримки України з боку західних країн визначені. Він також висловив думку про можливе запровадження військ на територію країни. Про це вона сказала в інтерв’ю Financial Times .

"Наразі не час відправляти війська на землю, і ми навіть не хочемо обговорювати це на даному етапі. Але у довгостроковій перспективі, звичайно, ми не повинні нічого виключати", — наголосила вона.

Висловлювання дипломата свідчать, що передові члени НАТО підтримують позицію Макрона після його нещодавнього висловлювання щодо війни в Україні, де він попереджав про важливість перемоги над Москвою для забезпечення європейської безпеки.

Водночас Валтонен зазначила, що зовсім не помилково тримати РФ у здогадах про те, що партнери України будуть готові це зробити.

Прем’єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте теж позитивно відгукнулася на спробу Макрона створити "стратегічну невизначеність".

"Ми не маємо нічого проти. Якщо ми вирішимо, що хочемо колективно витратити 100 мільярдів євро на посилення нашої оборони та хочемо випустити облігації для їх фінансування, то це не має нічого спільного з ощадливістю", — запевнила Валтонен.

Журналісти додали, прем’єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте теж позитивно відгукнулася на спробу Макрона створити "стратегічну невизначеність".

"Що мені сподобалося у двох нещодавніх заявах президента Макрона, так це те, що він сказав, що насправді чому ми повинні нав’язувати собі червоні лінії, коли Путін, по суті, не має жодних червоних ліній?" — зазначила вона.



Актуально

Резонанс

Теги