Коридор солідарності з Україною: У Румунії побудували найбільший у Європі залізничний зерновий термінал

укрзализныця,зерновоз

Група компаній Grampet, яка є лідером приватних залізничних вантажних перевезень у Румунії, завершила зведення перевалочного терміналу для аграрної продукції, який має стати стратегічним хабом на маршруті до порту Констанца.

Як пише Forbes Romania, обсяг інвестицій у створення нового комплексу становить 10 млн євро. Його потужності дозволяють обробляти 240 тис. тонн зерна та іншої продукції на місяць, передає liga.net.

Комплекс розташований у Дорнешті (район Сучава), на кордоні з Україною.

За максимальної проєктної потужності 3 млн тонн комплекс оснащений станцією завантаження вагонів (завдовжки 128 метрів) та станцією розвантаження (завдовжки 120 метрів), які дозволяють одночасно завантажувати та розвантажувати вісім вагонів.

Потужності аналогічні терміналам у морських та річкових портах, що дозволяє транспортувати продукцію без втрати якості та з максимальною продуктивністю 500 тонн на годину.

"Румунія відіграє важливу роль у роботі коридорів солідарності, створених країнами-членами ЄС для полегшення транспортування товарів з України. Після початку війни залізничні оператори групи Grampet зробили суттєвий внесок у налагодження руху та відновлення роботи основних коридорів по осі Північ-Південь, забезпечивши перевезення понад 1,5 млн тонн вантажів з України", – зазначив президент Grampet Group Груя Стойка.

За словами інвестора, комплекс у Дорнешті – найбільший у Європі перевалочний термінал для сільськогосподарської продукції. Його збираються відкрити одразу після завершення тестового періоду.

Автор: Юлiя Недашківська



Актуально

Резонанс

Теги