В США суд відмовив Трампу у закритті справи про секретні документи

Читать на русском

В США суд відмовив Трампу у закритті справи про секретні документи

В США суд відмовив Трампу у закритті справи про секретні документи

Федеральний суддя США у четвер, 14 березня, відхилив прохання колишнього президента Дональда Трампа про закриття кримінальної справи за звинуваченням у незаконному володінні секретними документами.

Про це повідомляють Reuters та CNN.

Зазначається, що мова йде про звинувачення експрезидента США в тому, що він «переміщував коробки із документами» з Білого дому до свого маєтку в Мар-а-Лаго у штаті Флорида. Прокуратура вилучила з помешкання Трампа понад 300 матеріалів з грифом «цілком таємно», які він мав здати до Національного архіву після складання повноважень президента США.

Серед документів були деталі ядерних програм, розвідувальні дані про іноземних супротивників, плани Пентагону та інші матеріали, які вказують на потенційну вразливість країни до воєнної атаки.

ЗМІ повідомляють, що окружний суддя США Айлін Кеннон винесла рішення через кілька годин після слухання, на якому адвокати Дональда Трампа стверджували, що головне звинувачення у справі є «занадто розпливчастим». У постанові йдеться про те, що зняття звинувачень не є виправданим.

Суддя визнала, що аргументи захисників експрезидента щодо певної «розмитості» законодавства мають право на розгляд, проте це слід зробити «під час брифінгу для присяжних або у вигляді клопотання впродовж процесу». Вона наголосила, що для зняття звинувачень цього не достатньо.



Актуально

Резонанс

Теги