У 2025 році випустять SD-карту із ємністю в 4 терабайти

Виробник планує провести презентацію картки вже наступного тижня.

Це революційна новинка, адже сьогодні найбільша доступна ємність SD-карт становить 1 терабайт, тобто в чотири рази менше.

Компанія Western Digital планує наступного року випустити першу SD-карту ємністю в 4 терабайти. Це буде революційна новинка, адже сьогодні максимальна ємність таких карт складає 1 терабайт. Компанія проведе демонстрацію майбутнього продукту наступного тижня.

Ціна майбутньої продукції поки що не розкривається. Про це повідомляє видання Ars Technica.

SD-карта Western Digital відповідатиме стандарту SD Association Secure Digital Ultra Capacity (SDUC) під брендом SanDisk. Її продаватимуть для “комплексних медіа та розважальних процесів”, таких як відео високої роздільної здатності з високою частотою кадрів.

Відомо, що карта використовуватиме інтерфейс шини Ultra High Speed-1 (UHS-1). Останній підтримує максимальну теоретичну швидкість передачі даних до 104 МБ/с. Мінімальна швидкість запису становитиме 10 МБ/с.

З такими характеристиками майбутня SD-карта зможе підтримувати відеоформати, які потребують багато місця для зберігання, включаючи 8K. Зазначається при цьому, вона не буде достатньо швидкісною, щоб підтримувати запис відео у форматі 8K без подальшої обробки.

«Очікується, що Western Digital надасть більше інформації про SD-карту на майбутньому заході, оскільки в анонсі не вказані інші деталі, такі як тип NAND, який буде використовуватися на карті, або чи буде вона підтримувати режим DDR200/DDR208.

Western Digital не повідомила, скільки коштуватиме SD-карта, але, враховуючи її розширені можливості та цільову аудиторію професійних творців, вона, швидше за все, матиме преміальну ціну», — йдеться в матеріалі журналістів.

Вчені створили диск з надзвичайним об’ємом пам’яті

Нещодавно науковці розробили новий тип оптичного диска. Його обсяг збереження інформації — «петабітний». Йдеться про 125 терабайт даних. Це можна порівняти з загальною ємністю близько 15 тисяч звичайних DVD-дисків.

Стандартний одношаровий диск Blu-ray, нагадаємо, може зберігати 25 гігабайт даних. Для порівняння, деякі флеш-накопичувачі USB можуть зберігати до одного терабайту, а жорсткі диски (HDD) — до 16 терабайт.

«Команда вчених створила новий тип матеріалу під доволі складною назвою «фоторезист, легований барвником з індукованою агрегацією емісії люміногенів» (AIE-DDPR).



Актуально

Резонанс

Теги