В Міноборони РФ похвалилися збиттям української "терористичної" повітряної кулі

Читать на русском

В Міноборони РФ похвалилися збиттям української

В Міноборони РФ похвалилися збиттям української " терористичної " повітряної кулі

Російське міноборони 16 квітня заявило, нібито вранці у вівторок "Київ намагався скоїти терористичну атаку" по Росії якоюсь малорозмірною повітряною кулею.

За його пропагандистським твердженням, ППО знищила об’єкт над територією Курської області.

Побачивши таку інформацію, від сарказму не втрималися навіть самі прихильники путінської війни проти України. Вони підкололи оборонне відомство РФ на чолі з Сергієм Шойгу, згадавши вигаданого персонажа Вінні-Пуха і цитуючи рядки з вірша про комарів.

"Вже воюємо проти повітряних кульок? "СВО" йде за планом…", "Хаха, викликайте Вінні-Пуха", "П’ятачок, неси рушницю!", "А за ним комарики на воздушном шарике", "Скоро на повітряних зміях полетять", "Скоро в бій підуть параплани", "На черзі комарі-камікадзе", – жартували росіяни.

 queiqxeidzkiukant

Щоправда, згодом коментарі, в яких вони якимось чином висміювали версію міноборони про нібито атаку, в російських пабліках почали підчищати й видаляти.

Слідом за цим росіяни вже писали, мовляв, даремно всі сміються, бо повітряні кулі – "гідна заміна БПЛА", вони "не відображаються на радарах і можуть нести серйозні проблеми". Жителі Бєлгорода взагалі стверджували, що всередині таких куль заховані сотні дронів, які "хочуть їх обстріляти". У результаті багато росіян обурилися, що тепер їхній ППО доведеться витрачати дорогі ракети на збиття "копійчаних, але небезпечних повітряних куль".

"Повітряна куля цілком собі бюджетний і доступний БПЛА. А якщо ще до неї зробити планер на скиданні, то крім неймовірної дальності він набуде ще й точності. Повітряна куля може подолати тисячі км", "Начебто й смішно, але кулька то коштує копійки, можуть запустити 1000 шт., а між ними Storm Shadow", "…Не дуже гарні наслідки будуть", "А ось жителі Бєлгорода так не думають, як ви. Це не повітряна куля, а зонд, усередині якого невеликі дрони. Нічого страшного, правда?" – запевняли деякі росіяни.

Крім цього, жителі країни-агресора приплели сюди "шведсько-американський аеростат із новітньою шпигунською апаратурою", який у 2000-х нібито приземлився в Заполяр’ї. А закінчилася дискусія тим, що росіяни завили про те, як хочуть "миру" – закликали домовлятися з Україною, щоправда, на умовах Кремля.



Актуально

Резонанс

Теги