Біля Часового Яру російські війська обрали тактику «максимального тиску» – ЗСУ

За Володимира Назаренка, Сили оборони України відбивають 90% спроб російської армії просуватися

Російські війська біля Часового Яру застосовують тактику «максимального тиску». Про це в ефірі Радіо Свобода розповів офіцер артилерії четвертої бригади Нацгвардії «Рубіж» Володимир Назаренко.

«Вони обрали тактику максимального тиску. Збройні сили України діють в умовах динамічної оборони. Основна задача – зупинити спроби ворога просуватися і перемелювати велику кількість живої сили», – зазначив Володимир Назаренко.

За його словами, Сили оборони України відбивають 90% спроб російської армії просуватися.

«Зусилля ворога направлені не лише на Часів Яр, але загалом по всьому фронту, ворог шукає слабкі місця, де він може просуватися… Ворог готується під кожну атаку. Але більшість атак відбиваються, в умовах коли ворог концентрує величезну кількість і артилерії, і техніки, і боєприпасів, і особового складу, проводить дистанційне мінування, застосовує ударні БПЛА, веде розвідку. Найголовніше, що Сили оборони доволі часто не дають ворогу накопичитися… Це комбіновані зусилля і артилеристів, і піхотинців, і ударних БПЛА» – наголосив Назаренко.

Після захоплення Авдіївки загарбники продовжили просуватися на захід від міста і водночас посилили тиск на Бахмутському напрямку, – тут епіцентром зусиль російських військ став Часів Яр.

Форум



Актуально

Резонанс

Теги