Латвійська airBaltic хоче відновити польоти до Києва, Львова та Одеси. Але після завершення війни

airbaltic

Латвійська національна авіакомпанія airBaltic готова відновити регулярні авіарейси до Києва, Львова та Одеси, коли це буде безпечно.

Про це компанія повідомила у соціальній мережі X за підсумками візиту виконавчого директора AirBaltic Мартіна Гауса до Києва.

"AirBaltic висловила готовність відновити польоти в/з Києва, Львова та Одеси, прагнучи реінтегрувати ці міста у свою мережу після війни, коли це буде безпечно", – йдеться у повідомленні AirBaltic.

Під час візиту до Києва її виконавчий директор Мартін Гаус зустрівся з віцепрем’єром з відновлення України – міністром розвитку громад, територій та інфраструктури Олександром Кубраковим та гендиректором міжнародного аеропорту "Бориспіль" Олексієм Дубревським.

Як повідомлялося, під час зустрічі Кубраков висловив сподівання, що латвійська авіакомпанія airBaltic однією з перших повернеться в Україну.

airBaltic (Air Baltic Corporation AS) з’єднує Балтійський регіон із більш ніж 70 напрямками в Європі, на Близькому Сході, у Північній Африці та на Кавказі. У флоті AirBaltic 47 літаків Airbus A220-300. З 2019 року виконувала польоти з аеропортів "Бориспіль" та "Львів". Літак компанії airBaltic останнім залишив "Бориспіль" у лютому 2022 року перед закриттям повітряного простору.

Головним акціонером авіакомпанії є Латвійська держава, якій належать 97,97% акцій.

Що відомо про відновлення авіасполучення з Україною

Як повідомлялося, Україна офіційно починає переговори з регуляторами США та Європейського Союзу щодо відновлення пасажирських авіаперевезень. Також тривають консультації з адміністрацією цивільної авіації Ізраїлю.

У грудні минулого року президент Володимир Зеленський заявляв, що українська влада працює над можливістю відновлення роботи аеропорту "Бориспіль".

У листопаді керівник Офісу президента Андрій Єрмак стверджував, що один з українських аеропортів може відновити польоти цивільно авіації ще до закінчення війни з Росією.

Детальніше про можливості відновлення авіасполучення читайте в матеріалі БізнесЦензор "Відкрити небо над Україною: Чи можливо відновити авіасполучення до закінчення війни".

Автор: Михайло Орлюк



Актуально

Резонанс

Теги